Selasa, 18 Februari 2014

Sebiji Suplemen Sehari Mampu Menyelamatkan Wanita?

Assalamualaikum w.b.t... 

Salam sayang daripada EY.. Hari ni, tempat EY dah dua hari disimbahi hujan. Syukur Alhamdulillah... Setelah sekian lama takde hujan, rumput kat padang pun dah bertukar warna coklat, kulit pun pedih-pedih sebab panas, akhirnya Allah sejukkan semula... 

Hari ni EY tak dapat nak coret panjang-panjang. Kejap lagi EY dah nak kena ke sekolah semula. Cikgu memang begitu... Hehehe... Sekolah macam rumah pertama pula.. Eh, yeke?!! ---> tolong jawab sendiri ye cikgu cikgi!

Pernah dengar tentang kanser ovari? Kanser ni hanya menyerang wanita sahaja? Kenapa ek? Sebab orang lelaki mana ada ovari.. Hehehe.. Sebenarnya, EY bukan nak berbicara tentang kanser ovari.. Kawan-kawan boleh la tanya Encik Gugle ye bab kanser ovari ni... In Sha Allah, nanti EY akan update tentang kanser ovari ni pula..

EY sebenarnya hanya nak kongsi sedikit info yang EY jumpa berkaitan kanser ovari. Wanita sekalian, anda dinasihatkan memperbanyakkan pengambilan yang kaya dengan antioksida seperti sayur-sayuran kerana dapat melindungi serta menurunkan risiko terkena kanser.

Menurut data yang dikeluarkan oleh Journal Of The National Cancer Institute, angka kematian kerana kanser ovari di Amerika Syarikat telah menurun. Namun, untuk kanser payu dara, kanser kulit dan kanser hati, angka kematiannya masih terus meningkat..

Penelitian tentang hubungan kanser dan suplemen telah dilakukan ke atas 400 orang wanita. Hasilnya, dalam "Nutrition and Cancer" mengatakan bahawa pengambilan vitamin C (lebih dari 90mg sehari) dan vitamin E (lebih dari 90mg sehari) yang diperolehi daripada sebiji suplemen turut mempengaruhi kadar penurunan risiko terkena kanser ovari.

Jadi, kawan-kawan... mencegah kan lebih baik dari mengubati. Jomlah amalkan suplemen yang terbaik daripada Shaklee. SR Vita C Plus dan Vitamin E daripada Shaklee yang semulajadi manakala Vivix, suplemen ulung yang mengandungi antioksidan yang sangat tinggi.

Berminat dengan produk-produk yang EY nyatakan tadi? Sms/call/WhatsApp 0148058184.. 
Salam...

*perkongsian ini diperolehi daripada sumber bacaan. Tiada kajian saintifik dijalankan oleh penulis.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tinggalkan pesan anda...